Skoči na glavno vsebino

21.5. smo imeli učenci 5., 6., 7. in 8. razreda naravoslovni dan. Spoznali smo različne metode opazovanje pri naravoslovju. Obiskal nas je gospod Garsia Kosinac iz Gen energije. Pokazal nam je veliko poskusov s svetlobo, zvokom in vodo.

Jakob pravi: 

Spoznali smo veliko eksperimentov. Sodeloval sem pri izdelavi inštrumenta iz vodovodnih cevi. V vodovodno cev je zvrtal luknjo. Na konec je dal balon na cev. Ko je pihnil v cev, je zatrobilo. Všeč mi je bila laserska pištola, ko je gospod Garsia počil balon.

Martina:

Danes mi je bil najbolj všeč preizkus z jajcem, ko smo ugotavljali, katero jajce je surovo in katero je kuhano. Potem smo tisti jajce poskušali dati v steklenico. Zanimiv mi je bil tudi poskus z laserjem in meglo, ki tudi te stvari uporabljajo pri nekaterih predstavah. Bil mi je tudi všeč preizkus z različnimi barvami. Pri tem poskusu smo uporabljali sončna očala. Ena očala so bila modre barve, druga pa so bila rdeča. Na koncu je bil preizkus s plastenko – kako pride voda iz ene plastenke v drugo. Bilo mi je všeč, ko smo vrgli palčke različnih velikosti eno za drugo in so spuščale različne zvoke. G. Garsija je naredil inštrument iz cevi, ki je imela na koncu tudi balon. Čisto na koncu smo si pogledali, kako se premika perje in temu se reče počasni ples. Za nagrado smo dobili kemik s svetlečo lučko.

Poskusi so mi bili zanimivi.

Maša Rihter

 

Dostopnost