Skoči na glavno vsebino

Na OŠ dr Mihajla Rostoharja  smo se odločili, da Noč knjige 2018  obeležimo v sodelovanju z Amnesty International Slovenije  in poleg ostalih aktivnosti  preživimo  del časa ob slikanici Pomisli Gre za

   

prevod  besedila legendarne pesmi Johna Lennona Imagine.  Knjigo smo glasno brali na dogodku ob odprtju knjižne omarice na Gradu Rajhenburg. Omarico so izdelali naši učenci. Brali so učenci, ki so  v tem šolskem letu  osvojili Bralno zančko.  Dogodek se je imenoval Potepinke iz knjižnice. Knjige je prispevala Valvasorjeva knjižnica Krško.
Bralno značko je osvojilo 5 učencev, štirje pa so se udeležili spanja v knjižnici in ostalih aktivnosti ob Noči knjige 2018.
Meta Habinc

Učenci, ki smo osvojili bralno značko, smo ob Noči knjige prespali v šolski knjižnici. Po pouku smo šli na Grad Rajhenburg v Brestanici. Razgledali smo  si grad. Jedli smo torto. Sodelovali pri otvoritvi  knjig potepink.
V šolo smo  se vrnili z vlakom. Ko smo prišli iz grada smo odšli v trgovino po stvari za pico. Spekli  in pojedli smo pico, potem so se punce šle tuširati.  Fantje so šli si umiti zobe in si obleči v pidžamo. Zelo lepo je bilo prespati v šoli.  Zvečer pred  spanjem smo si ogledali film : Dvojne Počitnice.
Splačalo se je brati knjige, da smo osvojili nagrado.
Svetlana, Martina, Vitali, Jakob Enej

Dostopnost