Skoči na glavno vsebino

4. 10. 2021 – 8. 10. 2021 TEDEN OTROKA s sporočilom: »Razigran uživaj dan!«

Dragi starši, skrbniki, rejniki, prijatelji otrok.

Sporočilo, ki ga nosi letošnji teden otroka nas spodbuja k razmisleku o pomembnosti kvalitetne igre, saj gre za dejavnost, v kateri otrok uživa, ko izraža svoja čustva, vzpostavlja medsebojne odnose, išče nove rešitve, pridobiva različne izkušnje.

Kljub temu, da je igra, sicer, otrokova dejavnost, je pomembno, da odrasli otrokom zagotovimo pogoje (kakovostne igrače, prostor) za različne igre – gibalne, dojemalne, konstrukcijske, domišljijske, igre s pravili. Otroci tudi sicer pogosto pričakujejo, da bodo odrasle osebe opazile njihovo igro, jih spodbudile k igranju in vztrajanju v igri, jim – tu in tam – pomagale pri iskanju rešitev, nikakor pa naj se ne bi odrasli igrali namesto otrok, otroci pa igro opazovali.Teden otroka 2021 – Razigran uživaj dan! – ZPM-MB.si

Ne pozabimo, da otroci, ki bodo veliko časa preživeli v igri, bodo manj časa namenjali uporabi pametnih naprav. Začetek meseca oktobra nas objema s precej sončnimi žarki, zatorej lahko otroci svoj prosti čas preživljajo kar v naravi, ki je najboljša učilnica in igralnica. Kvalitetno preživet prosti čas otrok se kaže v aktivnostih, s katerimi otroci sami ali pa v družbi pridobivajo nove izkušnje o svetu, raziskujejo sebe in svojo okolico ter ob tem uživajo.

V duhu celotnega tedna bi vas radi povabili, da tudi doma praznujete teden otroka in njegova ključna sporočila. Kako?

  • 🙂 Preživite večer ob igranju (družabnih) iger;
  • 🙂 Dovolite, da vas otrok nauči nove igre (video igre, igre iz šole…);
  • 🙂 Povabite stare starše, da vašo družino naučijo kakšno igro iz njihove mladosti;
  • 🙂 Na večer iger povabite sorodnike ali pa otrokove prijatelje

IN UŽIVAJTE V SKUPNEM PREŽIVALJANJU PROSTEGA ČASA.

Na povezavi, ki jo najdete tu spodaj, je nekaj uporabnih, sprostitvenih iger za kvalitetno preživljanje prostega časa, s pomočjo katerih lahko otroci na zanimiv in brezskrben način raziskujejo svet in sebe ter tako pridobivajo nova znanja kot tudi spretnosti.

Klik do povezave (toplo priporočamo): https://anomalo.si?fbclid=IwAR1SP1b30nbgr_cGufn6lvK0zBWfuvyEQ0DPY4nQov1XIAOgSWicn-xJs1w

Dostopnost